uitgebreid zoeken

Categorieën

Uitzonderingen

Type

Meld je nu aan!

Programma workshops | 2017

Voor de komende periode hebben wij de volgende workshops ingepland:

WorkshopDocentDatum en tijdPrijsMeer informatie
Workshop: Acquisitie voor fotografenEdouard van Arem en Rob Schippers2 februari 2017,
van 9.30 uur tot ca 16.30
VOL
Brainstorm: Online Journalistiek (oa. Blendle)Jan-Jaap Heij27 januari 2017,
van 14.00 tot ca 16.30
VOL
Lezing over galerie/kunstwereldRoel Sandvoort19 februari 2017,
van 15.00 tot ca 16.30
VOL
Workshop: Creëer je eigen succesvolle fotoprojectMarieke van der VeldenDag 1: 11 maart 2017,
van 10.00 tot ca 16.00
Dag 2: 8 april 2017,
van 10.00 tot ca 16.00
VOL
Workshop: CrowdfundingDocent: Anaïs Lopez23 april 2017,
van 11.00 tot 15.00
€ 125 (incl lunch)Meer informatie
Lezing: 20 jaar Martijn van de GriendtDocent: Martijn van de Griendt28 mei 2017,
van 15.00 tot 16.00
gratis (met borrel)Meer informatie


De workshops worden gehouden op kantoor van Hollandse Hoogte in Den Haag (Zwaardstraat 16, 2584 TX Den Haag).
Voor alle workshops geldt: wees er op tijd bij, want vol is ook echt vol! Er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers. Is de keuze van je workshop al vol, stuur dan een mail aan info@hollandse-hoogte.nl dan krijg je bij een volgende ronde van deze workshop voorrang om je aan te melden.

Voor meer informatie
Wil je op de hoogte worden gehouden van ons workshop-aanbod meld je dan aan voor de nieuwsbrief door te klikken op je naam boven in de navigatiebalk en te klikken op 'mijn account'. Voor overige vragen omtrent de workshops ten aanzien van de inhoud, docenten en inschrijvingen kun je contact opnemen met Nana van Dijk via nana@hollandse-hoogte.nl of bellen naar 020 530 60 70.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Meld je nu aan!

Lezing 20 jaar Martijn van de Griendt

Op 28 mei komt succesvol documentaire fotograaf Martijn van de Griendt een lezing geven naar aanleiding van zijn 20-jarig jubileum als fotograaf. Voor het eerst vertelt hij over zijn volledige loopbaan en geeft hij een bijzonder inkijkje in het leven van de jongeren die hij fotografeerde. Hoe is het om zo nauw met jongeren samen te werken? Hoe gaat het nu met ze? En wat voor andere projecten heeft hij gedaan? En natuurlijk gaat het ook over zijn nieuwste project, documentaire ‘Maria’. Toegang is gratis en er is ruimte voor vragen.

De docent
Martijn fotografeert al vanaf zijn 14e. Zijn interesse voor documentaire fotografie werd gewekt op de School voor Journalistiek in Utrecht. Daarna volgde hij een opleiding aan de KABK in Den Haag. Martijn studeerde precies 20 jaar geleden af en begon toen zijn succesvolle carrière als fotograaf. Nu, 20 jaar later, blikt hij terug op zijn projecten.

Van de Griendt legt onze snel veranderende Westerse maatschappij vast in thematische reeksen. Hij fotografeert jongeren over de hele wereld: de belevingswereld van jongeren is zijn specialiteit geworden. Die serie projecten resulteerde in 2014 in een solotentoonstelling in de Rotterdamse Kunsthal, met bijbehorend boek: ‘Forever Young’. Inmiddels heeft Martijn negen fotoboeken gemaakt. Hij werkt vaak meerdere jaren aan een project en vaak werkt hij ook aan meerdere projecten tegelijk.

De lezing
Tijdens de lezing vertelt Martijn over langlopende projecten als ‘Hassan & Hoessein’ (2005), een van zijn eerste grote projecten en ‘Maria’, zijn nieuwste project. Hij legt uit hoe het is om zo lang aan één project te werken met dezelfde mensen en hoe het is om zo dichtbij te komen. Hij geeft een bijzonder inkijkje in het leven van ‘zijn’ jongeren nú: ziet hij ze nog? Hoe gaat het met ze? Martijn heeft ook andere projecten gedaan. Zo volgde hij acht jaar lang de Kamasutrabeurs en negen jaar artiesten van het levenslied. Hij vertelt over zijn werkwijze als fotograaf: hoe houd je bijvoorbeeld zo’n langdurend project spannend voor jezelf?

28 mei 2017, 15:00-16:00
De toegang is gratis, er is ruimte voor vragen na de lezing en Martijn zal tegen een gereduceerd tarief fotoboeken verkopen en signeren.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Meld je nu aan!

Workshop Crowdfunding

Tijdens deze workshop word je klaargestoomd om je eigen droomproject te financieren. Gedurende de dag kom je erachter welke projecten zich perfect lenen voor crowdfunding en wat de uitdagingen en valkuilen zijn bij een crowdfundingcampagne. Anaïs staat stil bij de beste manieren om aan de slag te gaan en laat ook zien hoe het juist niet moet.

Over de docent
Fotograaf Anaïs López (1981) studeerde in 2006 af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en in 2010 rondde ze een Master af aan de St. Joost Academie. Anaïs is een verhalenverteller pur sang. Ze is gefascineerd door het leven in de stad; de manier waarop mensen hun weg zoeken e´n hun plek innemen binnen een stad. Deze fascinatie vertaalt ze in fotografie en bewegend beeld. Ze maakt documentaires over maatschappelijke onderwerpen en door middel van persoonlijke portretten vertelt zij op een subtiele wijze een groter verhaal.

Al Anaïs’ projecten zijn in ieder geval voor een deel gefinancierd door middel van crowdfunding, dus een ervaringsdeskundige is ze zeker. Naast haar eigen projecten werkt Anaïs ook in opdracht als portretfotograaf voor onder meer nrc.next en is ze medeoprichter van Docking Station, een nieuw fotografieplatform voor visuele verhalen.

Inhoud workshop
In het eerste deel van de workshop vertelt iedereen kort in over zijn of haar project. Daarna zal Anaïs vertellen wat crowdfunding precies inhoudt, en zal ze voorbeelden geven.

Na de lunch zal iedereen samen in groepjes van 3 of 4 werken aan ieders project, onder begeleiding van Anaïs.
Het is belangrijk voor alle deelnemers om goed na te denken over zijn of haar project. Het is ook goed om eventuele vragen voor te bereiden en mee te nemen, zodat die kunnen worden beantwoord in de workshop. Misschien kunnen jouw vragen ook wel een ander verder helpen! Op deze manier kan iedereen na de workshop meteen aan de slag met hun eigen crowdfunding.

Datum en tijd: Zondag 23 april 2017 11:00-15:00
Prijs: €125,- inclusief lunch
Er kunnen maximaal 12 mensen meedoen, dus wees er snel bij!

Meld je aan

Naam*


Bedrijfsnaam


Adres*


Postcode* / Plaats*


E-mailadres*


kies je workshop / lezing*


Vragen/opmerkingen
*verplichte velden

Nieuwe lightbox

Geef hieronder een naam voor de nieuwe lightbox.

Ogenblik geduld

Een ogenblik geduld alsjeblieft, je bestand wordt nu klaargezet.


Bestand staat klaar

Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je het zip-bestand kunt downloaden. Dit proces kan een paar minuten in beslag nemen.

Fout opgetreden

Er is een fout opgetreden. Je zip-bestand kon niet worden gegenereerd.